Tech

Twitter do të kufizojë përdorimin e mesazheve me tekst për autentifikimin me dy faktorë për abonentët me pagesë!

Twitter tha në njoftimin e fundit se do të lejojë vetëm abonentët me pagesë të përdorin mesazhe me tekst si një metodë vërtetimi me dy faktorë për të siguruar llogaritë e tyre. Pas 20 marsit, vetëm abonentët e “Twitter Blue” do të jenë në gjendje të përdorin mesazhe me tekst si metodën e tyre të vërtetimit me dy faktorë,” shkroi kompania në Twitter.

Autentifikimi me dy faktorë (2FA), i krijuar për t’i bërë llogaritë më të sigurta, kërkon që mbajtësi i llogarisë të përdorë një metodë të dytë vërtetimi përveç një fjalëkalimi. Twitter lejon 2FA me mesazhe me tekst, aplikacionin e vërtetimit dhe një çelës sigurie. Kompania beson se 2FA e bazuar në numrat e telefonit po abuzohet nga “aktorë të këqij”, sipas një postimi në blog të së mërkurës, me të cilin lidhej tweet-i i kompanisë.

Pronari i Twitter, Elon Musk, shkroi në Twitter “Po” në përgjigje të një postimi në Twitter se kompania po ndryshonte politikën sepse Telcos përdorte llogaritë e Bot për të dërguar mesazhet me autentifikimin me dy faktorë dhe se kompania po humbte 60 milionë dollarë në vit për SMS-të e mashtrimit.

Shenja blu e kontrollit, më parë falas për llogaritë e verifikuara të politikanëve, personaliteteve të famshme, gazetarëve dhe figurave të tjera publike, tani është e hapur për këdo që është i gatshëm të paguajë. Muajin e kaluar, Twitter tha se do të çmonte abonimin në “Twitter Blue” për Android me 11 dollarë në muaj, njësoj si për abonentët iOS.