Sport

Champions League me 36 skuadra?! UEFA miraton ndryshimet !

Champios League duke nisur nga sezoni 2024-2025 nuk do jetë më me 32 skuadra, por me 36.

Në kompeticionin më të rëndësishëm europian nuk do marrin pjesë 32 skuadra, por 36 të tilla. 2 nga 4 ekipet shtesë do të caktohen nga sistemi i koeficientëve kombëtarë, pra e thënë më mirë, varet nga përformanca e skuadra dhe numri i pikëve të grumbulluara.

2 klubet e tjera që do “përqafojnë” Championsin do të  vijnë nga Franca ose Portugalia dhe një ekip që s’ia ka dalë të shkojë automatakisht.

Tjetër ndryshim që vlen të theksohet është rritja e numrit të sfidave në grup, ku nga 6-të, tashmë do jenë 8 ndeshje.Miratimi i përditësimeve u bë pas një diskutimi të gjatë.

Nga 4 skuadrat që shtohen të favorizuara janë kampionatet me më shumë pikë. 1 skuadër sipas të gjitha gjasave do vijë nga Premier League. 1 tjetër do shtohet nga Franca ose Portugalia, ndërsa me shumë mundësi Skocia ose Serbia vendin e parë do e kenë të garantuar në fazën e grupeve.

Vijon..