Bota

Disney arrin qëllimin e vendosur! Pushon mbi 7 mijë punonjës nga puna!

Disney arriti qëllimin e saj prej 7,000 pushimesh nga puna, duke shpërndarë njoftime për punonjësit e mbetur të ndikuar në raundin e tretë të shkurtimeve të punës të premten e kaluar përpara fundjavës së festës së Ditës së Përkujtimit, ka konfirmuar Variety.

Objektivi i Shtëpisë së Miut ishte të përfundonte këto pushime nga puna në mbarë kompaninë, të cilat u përqendruan më së shumti në ndarjet e mediave dhe i lanë parqet kryesisht të paprekura, përpara verës.

Kompania ka ende plane për të eliminuar më shumë role ndërkombëtarisht gjatë një periudhe kohore, por Disney tani ka përfunduar standardin që vendosi në shkurt, menjëherë pas kthimit të Iger si CEO pas rrëzimit të Bob Chapek.

Iger njoftoi një strategji gjithëpërfshirëse për uljen e kostove, me raundin e parë të reduktimeve të stafit që filloi më 27 mars. Vala e dytë, e cila solli totalin e Disney-t në 4,000 shkurtime, goditi javën e 24 prillit dhe e treta dhe e fundit përfundoi më 26 maj.

7,000 pushimet nga puna, të cilat përfaqësojnë 3.2% të numrit total të punonjësve të Disney prej rreth 220,000 në mbarë botën që nga 1 tetori 2022, janë pjesë e përpjekjeve të Disney për të arritur rreth 5.5 miliardë dollarë kursime në kosto. Nga këto, 2.5 miliardë dollarë përfaqësojnë “kosto jo të përmbajtjes” dhe 1 miliard dollarë nga ato reduktime të synuara të kostos ishin tashmë duke u zhvilluar në shkurt.

Shkurtimet vijnë në mes të grevës së vazhdueshme të Skuadrës së Shkrimtarëve të Amerikës (WGA) dhe lëvizjes së Disney për të tërhequr përmbajtjen nga platformat e saj të transmetimit dhe pas riorganizimit të Disney në tre segmente kryesore të biznesit: Disney Entertainment, i kryesuar nga bashkëkryetarët Dana Walden dhe Alan Bergman, i udhëhequr nga Jimmy Pitaro; Disney Parks, Experiences and Products, të udhëhequr nga Josh D’Amaro.