Lifestyle Love & Sex

Fakti që ju dashuron nuk do të thotë që do të “shkelë mbi veten”, arsyet që një burrë mund të ndahet nga ju!

Dashuria kërkon guxim dhe për burrat ndonjëherë mund të jetë më e vështirë se për gratë. Por, mund të ndodhë që edhe pse një burrë ju dashuron fort, ai zgjedhë të mos jetë me ju për këto 6 arsye:

1.Ai mendon se ajo po përpiqet ta ndryshojë atë

Kur një mashkull ndjen se i mungon diçka në dashuri, ai fillon të kërkojë një rrugëdalje. Gratë shpesh i perceptojnë burrat si projektet e tyre të vogla që kërkojnë shumë përpjekje. Albert Einstein tha shumë kohë më parë: “Burrat martohen me një grua me shpresën se një grua nuk do të ndryshojë kurrë dhe gratë martohen me një burrë me shpresën se ai do të ndryshojë”. Njerëzit në thelb nuk ndryshojnë sepse njëri prej tyre e kërkon atë. Ata duhet të zbulojnë vetë se cilët janë dhe pas kësaj mund të rriten me ndihmën dhe dashurinë e partnerit të tyre.

2.Ai ndihet i kërcënuar nga suksesi i saj

Në një studim të kryer në Universitetin e Floridës, meshkujt pësuan një goditje të madhe në egon kur partnerët përjetuan sukses, edhe kur nuk ishin në konkurrencë të drejtpërdrejtë. Suksesi femëror gjithashtu ndikon negativisht tek një mashkull kur merret parasysh e ardhmja e një marrëdhënieje. Nëse një burrë nuk është në gjendje të arrijë nivelin e suksesit të gruas së tij, ai shpesh e lë atë.

3.Atë e shqetësojnë ankesat e vazhdueshme

Burrat mund të dëgjojnë këshilla, por jo kundërshtime të vazhdueshme. Ata e shohin këtë si një formë nënçmimi. Ndonjëherë burrat sillen si fëmijë, por ata janë të rritur që nuk i tolerojnë ankesat dhe bezdisjet. Ankesa formon një zakon negativ që meshkujt përfundimisht e injorojnë dhe e shmangin. Marrëdhënia bëhet pasive-agresive gjë që nuk është e shëndetshme për askënd.

4.Ai vuan nga mungesa e intimitetit

Besoni apo jo, meshkujt dëshirojnë intimitetin po aq sa femrat. Nëse një mashkulli i duhet të lutet për seks, ai ka shumë të ngjarë të kërkojë lumturinë diku tjetër pas një kohe. Ai nuk do të qëndrojë shumë gjatë me një grua që nuk dëshiron të marrë pjesë në aspekte të rëndësishme të jetës së tij.

5.Vazhdimisht e krahason atë me të tjerët

Nuk ka asgjë më pak të këndshme se sa kur një grua krahason një burrë me ish-in e tij. Kur një grua fillon të bëjë krahasime të tilla, është fillimi i fundit. Burrat nuk duan të analizojnë të kaluarën e partneres së tyre. Një burrë dëshiron të besojë se është i vetmi që ka rëndësi për momentin. Ai nuk dëshiron të dëgjojë që i dashuri i mëparshëm bëri këtë apo atë. Ai dëshiron të dijë se ajo që po bën është e mjaftueshme.

6.Ajo është e varur emocionalisht

Burrat kanë nevojë për hapësirë dhe nuk duan të jenë në pronësi. Burrat, ashtu si gratë, kanë nevojë për miq. Nuk u pëlqen të ndihen si dado. Nëse ai humbet lirinë, do të ndihet si në burg dhe do të largohet. Një marrëdhënie e shëndetshme do të thotë që të dyja palët kanë miqtë dhe hobi të tyre.