Tech

Filtri më i fundit i bukurisë në trend i TikTok, “Teenage Look”, i kthen përdoruesit shumë vite më të rinj…

Përdoruesit e TikTok të një moshe të caktuar po marrin një dozë të madhe nostalgjie me një filtër të ri në tendencë që synon të kthejë kohën tek vetja juaj adoleshente. “Teenage Look”, i cili kryesisht funksionon duke zbutur rrudhat, ka grumbulluar shpejt 3.4 milionë shikime deri më sot, shpesh të kombinuara me melodinë nga kënga alt zemërthyer e 1996 e The Verve Pipe “The Freshmen”. Por ndërsa filtrat e fytyrës së foshnjës dhe të plakjes kanë bërë më parë xhiron në platformat e mediave sociale për risinë e thjeshtë të shikimit të vetes duke udhëtuar në kohë në çast, shumë nga postimet më të pëlqyera në filtrat e adoleshencës janë të zymta, pasi përdoruesit thonë se po marrin një rikthim në disa nga vitet e tyre më formuese.

Nëse jeni i ri dhe po pyesni veten pse ne të moshuarit po shqetësohemi për këtë filtër, kjo është sepse 20, 30 vjet nga tani në kokën tuaj ju do të mendoni ende se dukeni kështu. Dhe pastaj do të ketë një lloj filtri që të bën të kuptosh se dukesh kështu tani.

@jessicatevagaruhl

The genes are strong #teenfilter #momsoftiktok #teenagefilter #fyp

♬ original sound – Jessica Tevaga Ruhl

Ndërsa disa TikToker po e mbajnë dritën, duke treguar fotografi reale të vetes së tyre adoleshente, të tjerë po përdorin filtrin për të folur për mungesën e vetëbesimit që kishin në shkollën e mesme ose për përvojat e vështira me të cilat u përballën, duke përdorur ekranet e ndarë të para dhe pas për t’i dhënë këshilla jetësore vetes së tyre më të re. Megjithëse shumë nga postimet që shfaqin lot dhe fytyra të tronditura mund të ndihen performuese për hir të viralitetit, ka diçka tronditëse për të qenë në gjendje të shohësh një fytyrë që nuk ju ka kthyer në pasqyrë për disa kohë. Disa përdorues kanë diskutuar se si filtri ka nxitur emocionet e vjetra të lidhura me traumat që kanë përjetuar gjatë atyre viteve, ndërsa të tjerë thanë se u jepet individëve trans dhe jobinarë mundësinë për të parë një veten më të re që përputhet me identitetin e tyre gjinor.

Mirë, nëse jeni dikush që ka ndryshuar mënyrën se si e prezantojnë veten si të rritur ose keni kaluar në një farë mënyre dhe dëshironi të kaloni një moment, përshëndetje 12-vjeçares që ndoshta nuk e keni bërë të ekzistojë.

https://www.tiktok.com/@lanapanther_official/video/7202150285375032578?embed_source=121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_blank&refer=embed&referer_url=edition.cnn.com%2Fstyle%2Farticle%2Ftiktok-teenage-look-beauty-filter%2Findex.html&referer_video_id=7202150285375032578