Botë e Çuditshme Gossip

Gjërat femërore që fillimisht janë krijuar për meshkujt….

Mund të jetë e vështirë të besohet tani, por Victoria’s Secret në fakt është krijuar për burra. Ky është vetëm një shembull se si vija midis gjinive është e hollë. Një produkt mund të përdoret nga kushdo dhe nuk ka rëndësi se cili ishte qëllimi i tij fillestar.

Njihuni me disa produkte që sot përdoren nga femrat por në fakt janë krijuar për burrat.

1. Pecetë higjienike

Fillimisht këto peceta higjienike u krijuan nga Benjamin Franklin. Qëllimi kryesor ishte të ndihmonte në ndalimin e gjakderdhjes së ushtarëve të plagosur dhe më vonë, infermierët filluan t’i përdorin ato si peceta për periodat sepse ishin absorbuese dhe të lehta për t’u përdorur.

2. Takat e larta

Historia e takave të larta mund të gjurmohet në Persinë e shekullit të pesëmbëdhjetë. Në fakt, ushtarët i vishnin për të ndihmuar në sigurimin e këmbëve të tyre. Më vonë, emigrantët persë sollën takat e larta në Evropë dhe aristokratët meshkuj i veshën ato si një mënyrë e modës për tu dukur më të gjatë.

3. Yoga

Joga besohet se ka rrënjë në Brahmins, ku burrat i përkisnin sistemit kastor indian. Ata njiheshin si “njerëz të ditur”. Pastaj joga u soll në perëndim nga burrat dhe ngadalë u bë e popullarizuar në mesin e grave.

4. ‘Crop top’

‘Crop Top’ janë një veshje shumë e popullarizuar në mesin e grave në ditët e sotme. Përkundër kësaj, kjo lloj bluze u krijua fillimisht nga burrat, për burrat si pjesë e modës së tyre vite para se gratë të fillonin t’i vishnin ato. Bodybuilders i kishin këto bluze si kodet e veshjes në palestër pasi nuk lejoheshin të stërviteshin pa rroba.

5. Tanga

Në kohët e lashta, tangat visheshin nga paraardhësit tanë meshkuj. Më vonë, në fillim të shekullit të nëntëmbëdhjetë, disa fise afrikane filluan t’i përdorin ato.

6. Çanta

Qëllimi fillestar i një çantë ishte të shërbente si një qese e vogël për para. Çanta të tilla të dorës ishin të njohura në mesin e burrave për shkak të funksionalitetit të tyre.

7. Geta

Fillimisht, trikot dhe getat visheshin nga burrat. Burrat evropianë i mbanin ato kur hipnin mbi kalë.

8. Dyqani i Victoria’s Secret

Një djalë i quajtur Raymond dikur nuk u ndje mirë ndërsa blinte të brendshme për gruan e tij. Kjo gjë e frymëzoi atë për të krijuar një vend ku burrat do të ndiheshin të relaksuar ndërsa blinin të brendshme femrash. Pra, objektivi i parë i dyqanit ishin burrat.