Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Tech

iOS 15 gati për t’u shkarkuar, ja 5 veçoritë e sistemit të përditësuar!

Javën e kaluar Apple jo vetëm që prezantoi iPhone 13 të ri, por gjithashtu njoftoi lançimin e iOS 15 dhe iPadOS 15.

Dhe tani përdoruesit e parë kanë marrë përditësimin.

Ai gradualisht do të bëhet i disponueshëm për të gjithë në vijim.

Nën “Cilësimet”> “Të përgjithshme”> “Përditësimi i softuerit” mund të kontrolloni nëse tashmë mund të shkarkoni versionin e ri.

iOS 15 mund të mos sjellë ndonjë risi revolucionare, por disa funksione ndihmuese që mund ta bëjnë jetën e përditshme më të lehtë.

Këto janë 5 risitë e paralajmëruara:

1. Mesazhet dhe fokusi

Nëse duhet të përqendroheni, por shpërqendroheni lehtë nga njoftimet që shfaqen, mund të përdorni modalitetin e fokusit.

Mund të krijohet një orar për modalitetin e fokusimit. Për shembull, gjithmonë mund ta merrni përmbledhjen tuaj në mëngjes në orën 08:00 dhe në mbrëmje në orën 18:00.

2. Safari

Për ta bërë shfletuesin më kompakt, linja e adresës dhe shiriti i skedave janë zhvendosur poshtë. Por mund ta ndryshoni atë tek cilësimet.

Për më tepër, skedat mund të kombinohen në grupe dhe të sinkronizohen me pajisjet e tjera iOS, siç dihet tashmë nga Google Chrome. Mund ta përdorni për të krijuar rend kur keni shumë skeda të hapura.

3. Njohja e tekstit në fotografi

Një tipar vërtet i bukur i ri është teksti i drejtpërdrejtë.

Për ta bërë këtë, mbani kamerën në një kartë biznesi ose një dokument.

Me ndihmën e inteligjencës artificiale, teksti njihet dhe interpretohet dhe përmbajtja mund të ruhet dhe shpërndahet.

Ashtu si me Google Translate ose përkthyesin Google, ju mund ta përktheni tekstin menjëherë.

4. Privatësia

Opsioni për të aktivizuar mbrojtjen e gjurmimit në aplikacionin e postës është i ri. Kjo siguron që dërguesit nuk mund të gjurmojnë nëse një email është hapur dhe lexuar.

5. Përmirësime për FaceTime

Me përditësimin e ri, sfondi mund të mjegullohet në modalitetin e portretit – ky funksion dihet tashmë nga shërbimet e tjera të telefonisë video si Zoom.