Botë e Çuditshme Design Lifestyle

Ju njohim me artistin që pikturon me makinë shkrimi!

James Cook është një artist që për të pikturuar përdor një makinë shkrimi. 25-vjeçari anglez nisi të bënte portrete të VIP-ave dhe punët e tij të mrekullueshme kanë bërë që mes fansave të tij të jetë edhe aktori i famshëm Tom Hanks. Cook kombinon shkronjat, numrat dhe shenjat e pikëzimit për të vizatuar.

Pasi bëri një portret të Hanks, anglezi vendosi t’ia dërgonte aktorit veprën e tij. Disa muaj më vonë, aktori ia ktheu pikturën të firmosur dhe me një mesazh të shkurtër:

Për James Cook. Kjo është super! Tom Hanks.

Artisti tha se mendonte se do t’i dërgonte një portret kompanisë ‘Playtone Productions’ të aktorit. Cook shprehet se:

Mendova ta bëja një fotografi dhe i dërgova printimin e portretit të tij me një letër të shkruar me shkrim që shpjegonte profesionin tim, por pas kësaj e harrova plotësisht. Unë u mahnita kur m’u kthye printimi me autografin e tij dhe një mesazh të shkurtër.

I diplomuari i arkitekturës që atëherë ka fituar më shumë se 20,000 ndjekës në Instagram dhe ka prodhuar 200 fotografi të të famshmëve dhe muzikantëve. Ai tani krijon veprat e tij të pazakonta të artit si një punë me kohë të plotë në studion e tij në Londrën lindore, ku vizitorët mund të shohin gjithashtu koleksionin e tij prej rreth 40 makinash shkrimi.

Mesatarisht, një vepër arti A4 mund të marrë deri në pesë ditë për t’u përfunduar dhe pjesët më të mëdha formohen nga shirita letre më të vogla të copëtuara së bashku. Ekspozita e tij e ardhshme është në ‘The Moot Hall’ në Maldon, Essex, në korrik dhe gusht dhe do të përfshijë një portret të Mbretëreshës Elizabetë së bashku me veprën e artit të nënshkruar nga Hanks.

Ajo që është me të vërtetë e bukur për këtë punë është se nuk është vetëm puna ajo që është interesante, por edhe historitë pas njerëzve që kanë lidhje me makinat e shkrimit.