Music

Kënga më e mirë e vitit 2023 deri tani!

Kënga Flowers e Miley Cyrus është singulli më i madh i vitit deri më sot, thotë Official Charts Company. Himni i ndarjes, i cili kaloi 10 javë në vendin e parë në fillim të këtij viti, ka arritur 147 milionë transmetime dhe më shumë se 80,000 shkarkime. Raye’s Escapism është shitësi i dytë më i madh i vitit 2023, ndërsa Kill Bill i SZA është në vendin e tretë.

Koleksioni dyvjeçar i hiteve më të mëdha të The Weeknd, The Highlights, është albumi më i njohur deri më tani këtë vit. Midnights e Taylor Swift është në vendin e dytë, e ndjekur nga Harry’s House e Harry Styles. Megjithatë, publikimet e reja janë larguar kryesisht nga tabela e albumeve, për shkak të popullaritetit të qëndrueshëm të këngëve klasike në shërbimet e transmetimit të cilat tani përbëjnë 86% të konsumit të muzikës në MB.

Koleksionet e hiteve më të mëdha nga Elton John (në numrin pesë), Eminem (shtatë) dhe Fleetwood Mac (nëntë) janë ndër më të shiturit e vitit, pasi vendosën një vendbanim gjysmë të përhershëm në numërimin mbrapsht javor. Vetëm dy albume të publikuara në vitin 2023 përfshihen në listën e 10 më të shiturve: Broken By Desire To Be Heavenly Sent i Lewis Capaldi, në 6, dhe Subtract i Ed Sheeran, në tetë.

Ndërkohë, Taylor Swift ka pesë albume në Top 40, me Midnights të cilëve iu bashkuan 1989 (16), Lover (19), Folklore (23) dhe Reputation (34). 10 këngët më të mira të 2023:

  1. Miley Cyrus – Flowers
  2. Raye ft 070 Shake – Escapism
  3. SZA – Kill Bill
  4. PinkPantheress – Boy’s A Liar
  5. Taylor Swift – Anti-Hero
  6. Rema ft Selena Gomez – Calm Down
  7. Calvin Harris and Ellie Goulding – Miracle
  8. Libianca – People
  9. Harry Styles – As It Was
  10. Miguel – Sure Thing