Rajoni

Merret peng banka në Tivar, një person kërcënon të shpërthejë lëndë plasëse

Policia malazeze ka evakuuar një pjesë të madhe të qendrës së Tivarit, afër filialit të NLB Bankës, brenda së cilit që nga mëngjesi i 28 dhjetorit ndodhet, Edin Begziç.

Personi kishte ngjitur më parë në një filial të bankës mbishkrimin “Kthejini paratë që i keni vjedhur punëtorëve të Primorkës”. Nga Qendra Operacionale e Komunikimit të Drejtorisë së Policisë kanë konfirmuar për “Vijesti” se janë njoftuar se një person kërcënonte me aktivizimin e mjetit shpërthyes.

Është evakuuar godina ku ndodhet dega dhe një pjesë e rrugës. Në vend ndodhet edhe një zjarrfikës.

Burri, i cili u prezantua si Edin Begzic, paraprakisht ka siguruar mediat me një video nga YouTube, në të cilën i bën thirrje kryeministrit dhe zëvendëskryeministrit, si dhe kryetares së Kuvendit, të ndihmojnë në zgjidhjen e situatës me bankën. , duke pretenduar dëme miliona dollarëshe.

Burri tregon disa nga pajisjet e improvizuara që ai pretendon se janë shpërthyese.

“Unë do ta mbaj bankën nën kontroll derisa banka t’u paguajë punëtorëve paratë që ka vjedhur, me kamatë për të gjithë kohën që kanë pritur. Do të kem gaz lotsjellës dhe maskë tymi, parzmore, armë plumbi, Molotov. kokteje dhe dy mjete shpërthyese të improvizuara “Do të ketë thasë me gozhdë në pajisjet e improvizuara në rast shpërthimi,” tha ai në video dhe demonstroi se si funksionon pajisja.

Ai i tha zëvendëskryeministrit Dritan Abazovic se nëse dikush dërgon sigurimin privat, ushtrinë apo policinë për të “sulmuar punëtorët”, ata do të jenë përgjegjës për “kaosin që pason”.