Health & Beauty

Teknikat që duhet të zbatoni në mënyrë që të lehtësoni dhimbjet e gjurit!

Nëse keni dhimbje gjuri ose dhimbje kyçesh, këto praktika mund të funksionojnë për mrekulli për ju. Dhimbja e gjurit është një ankesë e zakonshme që nuk njeh gjininë apo moshën. Ajo prek njerëzit e të gjitha moshave. Moti i ftohtë përkeqëson dhimbjet, ngadalëson qarkullimin e gjakut dhe madje shkakton spazma muskulore. Smriti, një mësuese yoga ndau në Instagram-in e saj ilaçet shtëpiake që mund të funksionojnë jashtëzakonisht mirë. Pjesa e komenteve të postimit në Instagram është e mbushur me përgjigje pozitive. Le të hedhim një vështrim mbi sugjerimet nga mësuesja e jogës.

Masazh i gjurit

Ngrohni vajin e susamit dhe vendoseneni mbi gju. Duhet të aplikohet dy herë në ditë një herë gjatë natës dhe një herë në mëngjes. Do të jetë më efektive nëse do të pasohet nga qëndrimi disa orë në rrezet e diellit. Në pjerrtësinë tjetër, duhet ta masazhoni butësisht në drejtim të akrepave të orës dhe në drejtim të kundërt.

Vitamina D

Postimi në Instagram thotë:

Rrezet e diellit janë shumë shumë të rëndësishme! Mos e nënvlerësoni, ai ju forcon kockat.

Vitamina D është ushqimi më i mirë për kyçet në trup, por nëse nuk e keni aspak të mundur të dilni gjatë ditës, mund të merrni edhe suplemente, por nën mbikëqyrjen e mjekut.

Mos pini ujë shpejt!

Po, e lexuat drejt. Diçka aq e lehtë sa të pini ujë ngadalë mund t’ju ndihmojë të shmangni ose kuroni dhimbjet e gjurit. Smriti në mbishkrimin e videos shkroi:

Duhet ta godas veten dhe të mos pi më ujë kaq shpejt, sepse kjo ndikon për keq tek dhimbjet e gjurit ose të kyçeve.