Lifestyle Love & Sex

Diferenca moshore ideale që duhet të keni me partnerin tuaj që marrëdhënia juaj të funksionojë në mënyrë perfekte!

Ekzistojnë shumë stigma rreth lidhjes me dikë 10+ vjet më të madh ose më të ri se ju, dhe ne mund të supozojmë negativisht se marrëdhënia nuk do të funksionojë. Megjithatë, shkenca thotë të kundërtën: Sipas disa studimeve, çiftet me një diferencë të konsiderueshme moshe kanë një besim dhe përkushtim më të fortë ndaj njëri-tjetrit dhe kanë më pak gjasa të ndjejnë xhelozi kur krahasohen me çiftet që janë të ngjashëm në moshë. Mësoni se cilat diferenca moshe kanë më shumë gjasa të përfundojnë përgjithmonë të lumtur dhe cilat mund të jenë më të vështira.

Diferenca ideale e moshës është 1 deri në 3 vjet

Sipas disa studimeve, çiftet që kanë një maksimum vetëm 3 vjet diferencë moshe kanë më shumë shanse për një marrëdhënie të suksesshme dhe nivelet më të mëdha të kënaqësisë në marrëdhënien e tyre. Kjo për disa arsye, si për shembull të kesh kujtime të përbashkëta nga fëmijëria. Kjo mund të jetë e rëndësishme për të krijuar një ndjenjë afërsie pasi ndoshta të dy jeni rritur me të njëjtat shfaqje televizive dhe muzikë, për shembull.

Këto marrëdhënie janë gjithashtu më të suksesshme, sepse ne kemi momente dhe pritshmëri të caktuara ndërsa rritemi. Ndërkohë, takimi me dikë me diferencë të madhe moshe mund të nënkuptojë se marrëdhënia do të shpërbëhet më shpejt në 6 deri në 10 vitet e para. Dhe çiftet me një diferencë moshe prej 4 deri në 6 vjet panë vetëm një rënie të lehtë të kënaqësisë në marrëdhënie.

Ana negative e takimit me dikë me një diferencë të madhe moshe

Hulumtimet rreth çifteve me diferencë të madhe moshe tregojnë se pas disa vitesh divorci ka më shumë gjasa sesa nëse jeni me dikë afër moshës tuaj. Studimi sugjeron që më i riu i marrëdhënies së pari bëhet më i pakënaqur dhe fillon divorcin. Arsyet për dështimin e marrëdhënies janë pengesat si mospasja e vlerave apo kujtimeve të përbashkëta dhe thjesht dëshira për gjëra të ndryshme në jetë.

Një tjetër pengesë e madhe mund të jetë hendeku i pushtetit, ku një person i madh në moshë me një partner dukshëm më të ri ka tendencë të dëshirojë të ketë kontrollin. Kjo përfundimisht çon që personi i ri të ndihet i kontrolluar dhe personi i moshuar i ngarkuar me përgjegjësi.