Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Lifestyle

Ekspertët kanë përcaktuar se çfarë mund të zbulojë ‘selfie’ për ju, jeni kurioz?!

Me miliona selfie të postuara dhe të shpërndara nga shumë përdorues në çdo kohë, ne priremi të marrim një përshtypje të personaliteteve të njerëzve bazuar në fotot e tyre. Sipas një studimi një “selfie” thotë shumë për ju.

Ne jemi gjithmonë kaq të interesuar të zbulojmë nuanca psikologjike rreth njerëzve dhe gjithashtu të kuptojmë se çfarë thonë ‘selfie’-t tona për ne në një mënyrë më të thellë.

Ne ju ftojmë ta zbuloni:

1. Dëshiron të ndihesh i gjatë dhe mashkullor.

Këndet e kamerës janë gjithçka, veçanërisht kur bëhet fjalë për përshtypjet. Sipas një studimi, burrat më të gjatë perceptohen si më tërheqës dhe mashkullorë dhe kjo është arsyeja pse ata i kapin selfiet për nga poshtë.

Ajo që është edhe më interesante është se ka më shumë të ngjarë që ne t’i gjejmë këto lloj selfie-sh nga burrat në ‘Tinder’ sesa në ‘Instagram’. Duke marrë parasysh që ‘Tinder’ është i përqendruar në takime, bëhet e qartë pse preferohet ky kënd i kamerës, kur përshtypja e fuqisë dhe dominimit është e dëshirueshme.

2. Dëshiron të tregosh anën tënde tërheqëse.

Shikoni selfiet tuaja, a i keni ato shumicën që ju tregojnë faqen e majtë apo të djathtë? Shanset janë që shumica e tyre do të përmirësojnë atë të majtën. Arsyeja është interesante. Ana e majtë e faqes komunikon më mirë emocionet dhe perceptohet si më tërheqëse, sipas një studimi. Herën tjetër kur të bëni një selfie, duhet ta mbani mend këtë!

3. Dëshironi të ndiheni më femërore.

Nëse jeni një grua që bëni një fotografi nga lart, mund të jeni duke u përpjekur të shprehni feminitetin. Sipas një studimi, gratë bëjnë fotografi nga lart në mënyrë që t’i duken më të shkurtër shikuesve, e cila është saktësisht e kundërta e burrave që kapin një fotografi nga poshtë. Duke bërë një selfie nga lart, gratë mund të përpiqen të komunikojnë jo vetëm që janë të shkurtra, por edhe se janë besnike dhe të bukura.

4. Dëshironi të dukeni autentik dhe spontan.

Selfiet shpesh tregojnë disponimin tonë dhe gjithashtu gjykimin e njerëzve të tjerë. Një studim arriti në përfundimin se nëse nuk po pozoni në situata natyrore, të përditshme, mund të perceptoheni si një person autentik. Kënaqeni me një erë të këndshme apo keni një ditë relaksuese? Bërja e një selfie mund t’u japë të tjerëve një përshtypje të mirë të personalitetit tuaj.

Të dukesh mirë në një fotografi është një art, jo një dhuratë. Fotografja, Bonnie Rodríguez Krzywicki ndan vazhdimisht metoda të thjeshta se si të realizoni një foto perfekte, edhe nëse nuk jeni një supermodele. Mjafton të dini këndet e duhura!