Botë e Çuditshme

Kapsula kohore e vitit 1905 zbulohet në stacionin e zjarrfikësve: “Sa shumë histori”!

Një kapsulë kohore 118-vjeçare u zbulua javën e kaluar në një stacion zjarri në Ohio. Departamenti i Zjarrfikësve Marion donte të hiqte gurin e themelit të ndërtesës për t’u ruajtur, kështu që një grup i vogël zjarrfikëssh jashtë detyrës filluan të godasin me çekan dhe daltë, derisa u përplasën me një kuti bakri brenda gurthemelit. Duke përdorur copëza kallaji në një zbulim publik këtë javë, zyrtarët gjetën nëntë distinktivë zjarrfikës të fillimit të shekullit, një listë të zjarrfikësve të vitit 1905 dhe katër gazeta lokale të 118 viteve më parë.

Kutia gjithashtu mbante qiranë origjinale për pronën nga Marion Power Shovel në Qytetin e Marion, një ftesë të vitit 1878 nga Departamenti i Zjarrfikësve në Delphos për Lojërat e Zjarrfikësve të Shoqatës Vullnetare të Zjarrfikësve në Ohio Veriperëndimore dhe një letër nga shefi i zjarrfikësve në atë kohë ku thuhej se guri i themelit u vendos më 20 korrik 1905, ndër të tjera. Zyrtarët e departamentit shkruajtën në Facebook:

Çfarë gjetje e mahnitshme! Këto objekte do të mbahen në Shoqërinë Historike të Qarkut Marion ndërsa Stacioni ynë i ri 1 është ndërtuar dhe më pas do të vendosen atje në një vitrinë.

Kapsula të tjera shekullore janë zbuluar vitet e fundit nën një statujë të Robert E. Lee në Virxhinia dhe një ish-shkollë të mesme në Massachusetts. Më poshtë mund të shihni gjetjet e zakonshme, të cilat ishin pjesë e kapsulës: