Health & Beauty

Këto janë rastet kur dridhja e syrit po paralajmëron diçka serioze në shëndetin tuaj!

Kjo ndjesi e zakonshme, e cila normalisht ndihet në qepallën e sipërme, zakonisht nuk është asgjë për t’u shqetësuar. Një dridhje e vogël zakonisht shoqërohet me lodhje të përditshme, stres ose shumë kafeinë. Por në disa raste mund të jetë shenjë e diçkaje më serioze.

1. Sëmundja e Parkinsonit

Sëmundja e Parkinsonit është një gjendje në të cilën pjesë të trurit dëmtohen në mënyrë progresive gjatë shumë viteve. Lëkundjet e pakontrollueshme janë shenjë treguese e gjendjes neurologjike, sipas National Health Service. Dridhjet e syve mund të jenë në fakt një shenjë paralajmëruese e hershme e sëmundjes, sipas një studimi të vitit 2012.

2. Tumori i trurit

Kanceri i trurit mund të ketë efekte të ndryshme anësore të dukshme në varësi të vendit ku ndodhet tumori në tru. Dridhja e syve është një tjetër tregues i qartë se një tumor i trurit mund të jetë i pranishëm, sipas Qendrës së Kancerit Moffitt. Kjo simptomë ka më shumë gjasa të ndodhë nëse tumori zhvillohet në lobin temporal, lobin okupital ose në trungun e trurit të gjitha këto mund të kenë një ndikim në shikim.

3. Skleroza e shumëfishtë

Skleroza e shumëfishtë (MS) është një gjendje e përjetshme që prek trurin dhe nervat. Në disa raste të rralla, njerëzit me këtë gjendje përjetojnë dridhje të syve, sipas MS Society. Nëse dridhjet e syve shkaktohen nga MS, zakonisht ndodh krahas shenjave të tjera më të zakonshme të sëmundjes, si lodhja, mpirja, dobësia e muskujve dhe të folurit të paqartë.

4. Paraliza e ‘Bell’

Paraliza e Bell është një gjendje që shkakton dobësi të papritur në muskujt në njërën anë të fytyrës. Në shumicën e rasteve, dobësia dhe paraliza e fytyrës janë të përkohshme dhe përmirësohen ndjeshëm gjatë javëve. Ndërsa përjetojnë gjendjen, njerëzit mund të vërejnë një dridhje të lehtë të syve të shoqëruar nga një dhimbje koke, thotë National Health Service.

5. Distonia

Distonia është termi i dhënë për kushtet që shkaktojnë lëvizje të pakontrolluara dhe ndonjëherë të dhimbshme të muskujve. Distonia mund të prekë pjesë të ndryshme të trupit dhe për disa, ajo prek sytë kjo quhet blefarospazma. Zakonisht është një problem gjatë gjithë jetës, por trajtimi mund të ndihmojë në lehtësimin e simptomave. Shumica e dridhjeve të vogla largohen vetë brenda disa javësh, sipas National Health Service.