Bota Botë e Çuditshme

Ketrat bëhen shkaktarë të mungesës së energjisë elektrike të një qyteti të tërë…

Zyrtarët e shërbimeve në një qytet të Montana-s thanë se ketrat shkaktuan tre ndërprerje të veçanta të energjisë gjatë dy ditëve. Northwestern Energy tha se rreth 14,500 konsumatorë mbetën pa energji elektrike për 45 minuta të shtunën kur një ketër dëmtoi pajisjet në një nënstacion.

Ndërprerje të tjera u raportuan të dielën në mëngjes dhe të dielën në mbrëmje. Kompania e shërbimeve tha se hetimi i saj për ndërprerjet e së dielës zbuloi se ato ndërprerje ishin shkaktuar gjithashtu nga ketrat që prekën pajisjet.

Pronari i restorantit lokal Ben Burda tregoi se ai foli me një drejtues të linjës Northwestern Energy i cili tha se një ketër u hodh dhe u ul në një transformator aty pranë dhe e shpërtheu. Kjo nuk është hera e parë që njerëzit mbeten pa energji për shkak të një kafshe. Në gusht, banorët e një zone në New Jersey u përballën me ndërprerje të energjisë pasi një zog hodhi një peshk mbi transformator. Po, e lexuat mirë.