Auto & Moto Tech

Një supermakinë nga kompania e njohur Toyota pritet të ‘rilindë’ më 16 Nëntor!

Toyota ka publikuar një tjetër imazh të Prius-it të ri që tregon pjesën e përparme të tij. Modeli i ri duket se ka një qëndrim më të ulët dhe më të gjerë se makina aktuale dhe fenerët e saj lë të kuptohet për një stil më të mprehtë. Është radha e hibridit “Toyota Prius” për një ridizajnim të madh, nëse këto foto të reja nga Toyota janë ndonjë tregues. Imazhet, të shpërndara në kanalet japoneze të mediave sociale të Toyota-s, konfirmojnë një datë zbulimi të 16 nëntorit dhe thonë “Hybrid Reborn”, që do të thotë se ky model i ri nuk mund të jetë asgjë tjetër përveç hatchback-ut origjinal hibrid i Toyota-s.

Kjo do të jetë gjenerata e pestë e Prius-it dhe silueta e tij duket mjaft e njohur. Por forma e dallueshme, e cila ndihmon me profilin aerodinamik të makinës, mund të përfshijë disa detaje të reja. Feneri në një imazh ngacmues duket i ngjashëm me gjuhën e dizajnit që kemi parë në disa makina konceptuale Toyota, duke përfshirë disa nga konceptet e fundit EV të kompanisë dhe kryqëzimin kompakt Toyota Crown të ​​tregut japonez, i referuar si tipi Sport.

Nuk jemi të sigurt se çfarë të presim saktësisht nga sistemi i ri hibrid i Prius-it, por jemi të sigurt që do të synojë ekonomi më të lartë të karburantit sesa versioni aktual, i cili arrin një vlerësim EPA deri në 56 mpg të kombinuara. Prius Prime hibridi plug-in ka të ngjarë të rikthehet dhe duhet të ofrojë një paketë më të madhe baterish për të ofruar një rreze të përmirësuar vetëm elektrike në krahasim me diapazonin prej 25 miljesh të makinës në dalje me një bateri plotësisht të ngarkuar.

Prisni me padurim të mësoni më shumë informacion javën e ardhshme, ndërsa Toyota përgatitet për premierën e Prius-it të ri 2023 në panairin e automjeteve në L.A.