Lifestyle Love & Sex

Shikon vajza të tjera teksa është me ju?! Para se të debatoni me partnerin tuaj duhet të dini diçka!

“Gratë janë krijuar që meshkujt t’i shikojnë dhe të kënaqen duke i shikuar”, thotë këshilltari për lidhje Barry Van Rensburg. “Pavarësisht se mund të jetë dorë për dore me partneren e tij, çdo mashkull përsëri e ka zakon të vështrojë ndonjë vajzë tjetër. Këtë gjë e kanë në gjak”.

Sigurisht gratë mund të trishtohen nga ky fakt, por duhet të dinë që ky është një reagim joinstinktiv, pas të cilit gjithmonë pasojnë debatet dhe grindjet. Duke hulumtuar sjelljen e tillë, shkencëtarët kanë ofruar argumentin, i cili do ndihmojë çdo mashkull të dalë nga kjo situatë e vështirë.

Në të vërtetë, ata thonë që meshkujt nuk janë fajtor, sepse shikojnë gra të tjera, por kjo ndodh sepse me trurin e tyre udhëheqin hormonet. Këshilltari për lidhje Barry Van Rensburg konstaton që sjellja e tillë është e natyrshme dhe nuk duhet të jetë shkas për grindje.

Gratë janë të krijuara që meshkujt t’i shikojnë dhe me këtë shikim kënaqen. Shikimi nuk është e thënë që patjetër të përfundojë me prekje. Lejojani këtë partnerit tuaj dhe nuk do të ketë asnjë problem.

Nga ana tjetër, psikologia Margaret Woods e dënon një sjellje të tillë.

Sado që të jetë e bukur një vajzë tjetër, çdo vajzë do të lëndohej nga një sjellje e tillë e partnerit. 

Meshkujt janë të paracaktuar që t’i sigurojnë gjeneve të tyre ekzistencën, prandaj sulmi i testosteroneve i shtynë që, pothuajse instinktivisht, të shikojë edhe vajza të tjera. Në përgjithësi, tradhtia mund të përkufizohet si emocionale ose seksuale ndaj partnerit tuaj me të cilin jeni në një marrëdhënie.

Ndërkaq, a keni menduar ndonjëherë nëse personat që tradhtojnë kanë ndonjë sjellje karakteristike? Një faqe takimesh bëri një sondazh, i cili tregoi se 61% e personave që kishin tradhtuar, nga 1400 të anketuar pranojnë se nuk janë të afërt me prindërit e partnerit të tyre.