Health & Beauty Lifestyle Love & Sex

Ky artikull është për ata që nuk kanë dëgjuar ndonjëherë për “terapinë e spermës”!

Kur bëhet fjalë për seksin oral, kënaqësia është përfitimi kryesor që të dy partnerët marrin. Por a keni dëgjuar për “terapinë e spermës?” Në vend që të mendoheni dy herë për ta gëlltitur apo pështyrë, lexoni sëmundjet që shëron dhe benefitet që ka. Sperma është e mbushur me proteina dhe vitamina si Vitamina B12, C, kalciumi, magnezi, fosfori, kaliumi dhe zinku.

Disa nga benefitet që të jep gëlltitja e spermës janë:

1.Ju ndihmon të jetoni më gjatë.

2.Zvogëlon efektet e plakjes.

3.50% jeni më pak të rrezikuar nga kanceri i gjirit dhe tumorë të tjerë.

4.Rregullon gjendjen e humorit tuaj.

5.Zvogëlon depresionin.

6.Ju largon mendimet për vetëvrasje.

7.Do të bëni gjumë më të mirë.

8.Rrit kënaqësinë seksuale.

9.Ju ndihmon me diabetin.

10.Largon infeksionet.

11.Ju ndihmon të jeni më të përqendruar.

12.Largon rrezikun nga osteoporoza.

13.Kontrollon nivelin tuaj të kolesterolit.

14.Ju ndihmon të keni lëkurë më të pastër.

15.Largon aknet.

16.Zvogëlon obezitetin.

17.Rregullon oreksin.

18.Ndihmon në rritjen e flokëve.

Ndërkaq, rikutjojmë se infertiliteti është kryesisht një sëmundje e sistemit riprodhues dhe mund të shfaqet si te meshkujt ashtu edhe te femrat. Infertiliteti tek meshkujt ul shanset për të patur një shtatzëni me partneren e tyre femër. Është raportuar se një e treta e rasteve të infertilitetit ndodhin për shkak të problemeve tek meshkujt. Ka arsye të ndryshme pas infertilitetit mashkullor, ndër të cilat problemet me shpërndarjen e spermës dhe prodhimin cilësor të spermës konsiderohen më të rëndësishmet.