Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Love & Sex

Studimi e pohon: “Baballarët janë më të vëmendshëm ndaj vajzave”

Babai është padyshim personi më i rëndësishëm në botë. Ata kujdesen për fëmijët e tyre, i rrisin dhe i edukojnë ata. Por rezulton se ata i kushtojnë më shumë vëmendje vajzave të tyre si dhe sjellja dhe truri janë nën ndikimin e gjinisë së fëmijëve të tyre.

Ne jemi të gatshëm t’ju tregojmë se çfarë do të thotë kjo dhe si mund të ndikojë në të ardhmen e një fëmije. Një studim doli me rezultate të papritura të bashkëveprimit të baballarëve me fëmijët e tyre dhe ne ju ftojmë të hulumtoni më thellë me ne!

Në studim u përfshinë 52 baballarë djemsh ose vajzash të moshës 1-2 vjeç. Studiuesit shikuan se si baballarët ndërvepronin me fëmijët e tyre dhe bënë skanime MRI të trurit të tyre. Ata zbuluan se gjinia e fëmijës ka një efekt të drejtpërdrejtë në mënyrën se si do të duket marrëdhënia me babanë e tyre.

Kalimi i kohës me babain

Së pari, baballarët e vajzave këndojnë dhe argëtohen më shumë me to, ndërsa baballarët e djemve janë më të përfshirë në lojëra të “ashpra”.

Përgjigja e baballarëve ndaj emocioneve

Baballarët kanë një reagim më të madh emocional ndaj fytyrave të lumtura të vajzave të tyre. Baballarët e djemve reaguan më shumë ndaj shprehjeve të tyre neutrale të fytyrës. Kjo mund të nënkuptojë që burrat me fëmijë vajza kënaqen duke parë fytyrat e lumtura të tyre më shumë sesa ata me djem.

Bisedat me babain

Me djemtë e tyre, baballarët përdorin gjuhën e arritjeve, të sfidave, të karrierës e ndërsa me vajzat, ata janë më të prirur për të folur për emocionet e tyre dhe përdorin gjuhë analitike.

Vëmendje nga babai

E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, baballarët janë më të angazhuar dhe më të përgjegjshëm ndaj vajzave sesa djemve. Ata gjithashtu i kushtojnë më shumë vëmendje vajzave dhe trishtimit të tyre. Kjo mund t’i ndihmojë vajzat të zhvillojnë më mirë ndjeshmërinë, por djemtë nga ana tjetër mund të rriten të mbyllur emocionalisht.

Dashuria është përgjigje

Siç mund ta shihni, këto detaje dhe veprime në dukje të vogla mund të kenë një ndikim të madh në jetën e ardhshme të një fëmije. Sigurisht, secili prind zgjedh mënyrën e rritjes së fëmijës së tij. Por ia vlen të kujtohet se gjinia nuk është gjithçka dhe dashuria është mënyra më e rëndësishme.

Rikujtojmë, se ndërsa numri i burrave dhe grave ka qenë pothuajse i njëjtë, familjet që kanë fëmijë me vetëm një gjini gjithmonë i kuriozojnë njerëzit të pyesin se pse ndodh kjo. 60% e prindërve në SHBA kanë më shumë se një fëmijë dhe shumë njerëz kuriozohen pse kanë shumë fëmijë të së njëjtës gjini dhe si mund të kenë një djalë apo vajzë.