Celebrities Showbiz Tech

Paris Hilton dëshiron të jetë ‘Mbretëresha e Metaverse’!

Çdo vit, Hilton merr pjesë në festën pas eventit të madh të Coachella-s vetëm me ftesë, por ky skenar ndodhi muajin e kaluar në “Paris World”, botën virtuale të Hilton në platformën e famshme të lojërave Roblox, ku ajo hyri si avatar. Hilton ka pasur sukses të mëparshëm me këtë koncept. Ajo realizoi një emision live si avatari i saj në të njëjtin ambient virtual natën e Vitit të Ri.

Përdoruesit mund të blejnë gjithashtu veshje virtuale, të organizojnë një udhëtim jet ski ose të paguajnë për të hyrë në një zonë VIP të një klubi në Paris World.

Hilton ka mbështetur një numër startup-sh të teknologjisë, duke përfshirë Genies, një firmë avatar dixhitale dhe immi, një mjet animacioni që lejon disa pronarë të NFT të sjellin në jetë personazhet në veprën e tyre dixhitale të artit. Ajo bleu gjithashtu një “Bored Ape Yacht Club NFT”, një koleksion i nivelit të lartë dhe mjaft të lakmuar që ka tërhequr blerës të famshëm. Hilton është një nga blerëset e para të famshme të NFT-ve në vitin 2019. Ajo u afrua nga një mik i cili po mblidhte para për përpjekjet e rimëkëmbjes pas zjarreve që shpërthyen në të gjithë Australinë. Hilton skicoi Munchkin, një nga macet e saj, kur iu kërkua të bënte një vepër arti dixhital në iPad-in e saj. Të gjitha të ardhurat shkuan për bamirësi.

Hilton ka qenë një biznesmene e suksesshme prej vitesh, por ajo pretendon se opinioni i publikut për të, i cili bazohej në profilin e trashëgimtares dhe socialit të saj, nuk ndryshoi deri në publikimin e dokumentarit “This is Paris” në vitin 2020. Kaseta, e cila u publikua në YouTube dhe është parë tashmë mbi 58 milionë herë, ekspozoi abuzimin e pretenduar të saj në një shkollë me konvikt, ndërsa ajo ishte adoleshente. Në atë kohë ajo u shpreh se:

Dokumentari më ndryshoi jetën në çdo mënyrë.

Ajo ka nxitur të modifikojë legjislacionin në shtatë shtete që nga publikimi i dokumentarit në një përpjekje për të goditur institucionet abuzive të adoleshentëve. Hilton vizitoi Shtëpinë e Bardhë në fillim të këtij muaji për të diskutuar legjislacionin e propozuar që synon mbrojtjen e fëmijëve në programe të ngjashme.