The Film Book
Ronald Bergan

Libri i filmit [The Film Book] është një vështrim mbi stilet dhe zhanret e kinemasë; regjisorët më të njohur dhe më ndikues në botë si edhe punët e tyre më të arrira po aq edhe një rrugëtim shumë informativ e argëtues mbi filmin nga Hollywood-i në Bollywood e përtej.

Publikuar: 2011
352 faqe
Përmbledhje

Nëse doni të njihni më shumë kinemanë përtej sipërfaqes, nëse interesi juaj kalon atë të një shijuesi të zakonshëm dhe doni të kuptoni më tepër për ndikimin e filmit, si filloi, teknikat, njerëzit para dhe pas kameras atëhere ky është një libër që duhet ta keni në bibliotekën tuaj.

Vlerësime

Ronald Bergan është një gazetar/autor i njohur që shkruan shpesh për ‘The Guardian’. Ai është vlerësuar nga kritika botërore për librat e tij kushtuar artit të gjashtë – Kinemasë. Botimet e tij përfshijnë biografitë e disa prej regjisorëve më të shquar si Francis Ford Coppola, Jean Renoir, Sergei Eisenstein dhe vellëzrit Coen.