Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Karantinë për një
Alfred Lela

“Karantinë për një” është libri më i ri dhe i katërti i autorit Alfred Lela, i cili është një dedikim për mamanë e gazetarit, e cila nuk jeton më. Bota prej dy vitesh tashmë është nën tutelën e pandemisë dhe kohët e karantinës nuk kanë kalur pa vëmendjen e shkrimtarëve dhe mes tyre ka qenë dhe Lela. Vetë autori e përshkroi këtë libër si një rrëfim personal, por që i shërben edhe shoqërisë.

Publikuar: 2021
116 faqe
Përmbledhje

Alfred Lela ia dedikon këtë libër nënës së tij të ndjerë, të cilën e ka humbur gjatë periudhës së parë të pandemisë, në një kohë, kur e gjithë bota ishte e izoluar nën kushtet e rrepta të karantinës. Një libër kushtuar dhimbjes që pandemia e COVID-19 mbolli kudo. Në një pjesë të librit thuhet se:

Arkëmorti i ftohtë, solid, ngjyrë panë me një Krisht të hajthem në kryq, shenjë kjo se vdekje vinte nga një vend i krishtërimit, më doli para syve ashtu siç humnera hapet para dikujt në një majëmal. E përshkova me dorë si të isha duke i ledhatuar kryet e lodhur nga pamjet e kaq shumë mjekëve, dhomave spitalore, kundërmimeve të pranëvdekjes, dëlirëve ndoshta.

Këtë dhimbje e trishtim Alfred Lela e përjetoi në lëkurën e tij kur e ëma iu nda nga jeta dhe për këtë arsye libri “Karantinë për një” thotë se është homazh për më të dashurën e zemrës së tij.

Vlerësime

E kapërcen petkun e gazetarit, është një studiues, një shkrimtar, ngrihet mbi këtë emocion dhe dhimbje personale. Libri i tij është një firmë dhe klithmë për dhimbjen e madhe të njerëzimit.

Virgjil Muçi

Porosit Online