Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Fajin ma ka gjuha
Virgjil Muçi

Ky cikël tregimesh fantastike është pjesë e një trilogjie narrative, shkruar nga Virgjil Muçi, që zë fill me “Përralla shqiptare 100 + 1 natë”, vijon me “Erotikoni e Satirikoni” dhe përmbyllet me “Fajin ma ka gjuha”. Të tre këta libra mund të lexohen e shijohen edhe veç e veç, ashtu siç mund të këqyrësh e ngazëllehesh me fragmentet e një afresku, por vetëm duke i lëçitur në tërësi, lexuesi mund të provojë atë ndjenjë të rrallë që e përjetojnë vetëm ata, të cilëve u jepet rasti të shikojnë bukurinë e papërsëritshme që përmbledh një afresk në krejt tërësinë e vet. Libri “Fajin ma ka gjuha” përmban 14 tregime dhe 1 novelë. Ilustrimet mjeshtërore të Ardian Kapos i japin hijeshi të veçantë.

Publikuar: 2021
242 faqe
Përmbledhje

Titulli i vëllimit me tregime kërkon të nxisë dialogun në shoqëri, ndërsa për Virgjil Muçin, "Fajin ma ka gjuha", është për rrezikun që sjell fjala. Tregimet që prekin kufijtë e legjendave i qasen hera-herës edhe historive të njohura si Orfeu dhe Euridiçja, duke trajtuar gjithaq, edhe tematikat e Dantes si Ferri e Parajsa.

 

Vlerësime
Porosit Online